Rugăciunea broaştei vol. 2 Mărește

Rugăciunea broaştei vol. 2

Rugăciunea broaştei vol. 2
Anthony de Mello

Marii maeștrii spirituali ai umanității, precum Buddha sau Isus au creat un instrument prin care să blocheze opoziția ascultătorilor lor: povestea sau parabola.

Mai multe detalii

rugaciunea broastei 2

Adăugaţi la lista dorinţelor

Rugăciunea broaştei vol. 2
Anthony de Mello

Unul din marile mistere face ca prima reacție a ființelor umane față de Adevăr să fie una de ostilitate și teamă, deși inima lor tânjește după Adevărul care o poate elibera. De aceea marii maeștrii spirituali ai umanității, precum Buddha sau Isus au creat un instrument prin care să blocheze opoziția ascultătorilor lor: povestea sau parabola. Ei știau foarte bine că pot bate la poarta oricărei inimi dacă vor rosti cuvintele magice: "A fost odată ca niciodată ...", căci orice om se poate opune Adevărului, dar nu rezistă în fața unei povestiri fascinante.

Vyasa, autorul Mahabharata-ei spunea că dacă asculți cu atenție o poveste, nu vei mai fi niciodată același. Explicația e simplă: mai devreme sau mai târziu povestea își va croi drum către inima ta, doborând toate bariele care se opun divinului pe care le întâlnește în cale. Chiar dacă nu veți citi poveștile din această carte decât în scopuri recreaționale, nu puteți avea nicio garanție că una dintre ele nu va trece de zidurile de apărare pe care vi le-ați construit, explodând acolo unde vă așteptați mai puțin.

Noi v-am avertizat.

CUPRINS Rugăciunea broaştei vol. 2

Avertisment
Despe educație
Despre autoritate
Despre sipiritualitate
Despre natura umana
Despre relații
Despre serviciu
Despre iluminare

  • Autor Anthony de Mello
  • Editura Mix
  • Pagini 229
  • ISBN 978-973-8471-67-2