Albinele şi înţelepciunea Mărește

Albinele şi înţelepciunea

Albinele şi înţelepciunea
John Penberthy

Albinele şi înţelepciunea scrisă de John Penberthy, foarte frumos ilustrată de Laurie Barrows, este o delicioasă parabolă despre rostul ființei umane, personificată de o albină, Buzz albinuțul.

Faceți acum o bucurie sufletului dumneavoastră cumpărând această carte.

Mai multe detalii

albinele

Adăugaţi la lista dorinţelor

Albinele şi înţelepciunea
John Penberthy

Jocul de cuvinte din titlul original "To Bee Or Not To Bee" și-a pierdut savoarea la traducerea în limba Română însă asta nu micșorează deloc valoarea conținutului cărții.

Scriitura este plină de veselie și de înțelepciune ceea ce o face o lectură perfectă pentru copii între 9 și 99 de ani.

Ținta cărții este evident transformarea ființei umane însă meritul autorului este că reușește să facă asta într-un mod care atinge în primul rând sufletul și inima cititorului și doar în al doilea rând mintea acestuia.

„Buzz, mi se pare mie sau tu îți închipui că dacă te vei gândi destul de mult timp și cu destul de multă intensitate vei reuși să înțelegi totul cu mintea?”
„Ei bine, da, așa îmi închipui”, îi răspunse Buzz bătând în retragere.
„A gândi este cu siguranță o parte a înțelegerii”, spuse Bert, „dar în nici un caz toată înțelegerea. Există în tine un nivel mai înalt, care poate controla inclusiv mintea gânditoare. Poți ajunge la acel nivel prin intermediul observației și al experienței. Mintea este un slujitor minunat, dar un stăpân groaznic.”
„Faptul că știi că ești amorțit constituie un uriaș pas înainte. Cele mai multe albine trăiesc întreaga viață fără să conștientizeze vreodată că în viața lor ar fi ceva amorțit. Iar a dori să faci ceva pentru a transforma această stare de lucruri, constituie un al doilea pas, deosebit de important.”
„Deci am făcut deja doi pași înainte”, concluzionă Buzz abătut. „Încotro să merg de aici?”
„Practică atenția profundă. Urmărește să vezi sacrul în tot.”
Practică, se gândi Buzz. Adică și mai multă muncă, și mai mult efort.
„Perseverează, Buzz”, spuse Bert. „Acordă timp acestor lucruri. Ceea ce ți-am dezvăluit astăzi se referă la un mod de viață, nu este ceva ce poate fi realizat într-o după-amiază. Totul este divin – tu, eu, Bobby, acest bolovan, această poiană – chiar și Boris.”

  • Autor John Penberthy
  • Editura Mix
  • Pagini 117
  • ISBN 978-973-8471-78-8