Iubire, libertate şi solitudine Mărește

Iubire, libertate şi solitudine

Iubire, libertate şi solitudine
Osho

O nouă viziune asupra relaţiei de cuplu

Iubirea îți acordă libertatea de care ai nevoie și te ajută să fii tu însuți. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face să te simți ca un suflet în două trupuri; pe de altă parte, îți conferă individualitate, unicitate.

Mai multe detalii

iubire libert.

Adăugaţi la lista dorinţelor

Iubire, libertate şi solitudine

Omul nu este doar liber, el este însăşi libertatea. Aceasta este adevărata lui esenţă, sufletul lui. În clipa când îi conteşti omului libertatea, îi refuzi cea mai preţioasă comoară a lui, împărăţia la care are dreptul. El devine un cerşetor [...]

Iubirea îţi acordă libertatea de care ai nevoie şi te ajută să fii tu însuţi. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face să te simţi ca un suflet în două trupuri; pe de altă parte, îţi conferă individualitate, unicitate. Te ajută să renunţi la egoul tău mărunt, dar să îţi cunoşti şinele suprem. În acest fel, problema dispare. Iubirea şi meditaţia sunt două aripi pe aceiaşi umeri. Ele se echilibrează reciproc. Numai atunci când le cultivi pe amândouă poţi creşte, poţi deveni împlinit."

"Omul nu este doar liber, el este însăşi libertatea. Aceasta este adevărata lui esenţă, sufletul lui. În clipa când îi conteşti omului libertatea, îi refuzi cea mai preţioasă comoară a lui, împărăţia la care are dreptul. El devine un cerşetor [...]
  
Cine înţelege că omul se naşte în mod liber îşi deschide practic toate posibilităţile de a creşte. Depinde numai de el ce anume doreşte să devină, şi ce nu. El devine propria sa creaţie. Viaţa devine o aventură - nu o simplă manifestare a unui program, ci o aventură, o explorare, o descoperire. Adevărul nu este prestabilit. El trebuie creat. Într-un fel, putem spune că noi ne creăm pe noi înşine în fiecare moment."

  • Autor Osho
  • Editura MIx
  • Pagini 315
  • ISBN 978-973-8471-44-3
  • Weight 450