Învăţături spirituale despre Tao Mărește

Învăţături spirituale despre Tao

Învăţături spirituale despre Tao

Autor: Mark Forstater
Editura: Kamala
Număr pagini: 256

Mai multe detalii

Învăţături spirituale despre Tao

“Tao este ceva care a existat inainte de aparitia cuvintelor, a limbajului uman, a gandirii. In limba chineza veche cuvantul Tao inseamna cale, drum sau curs.” – explica simplu Mark Forstater. El ne deschide o cale catre Calea adevarata sau Tao.

Orice filosofie chineza isi propune sa unifice Cerul, Pamantul si umanitatea, adica aspectele sublime si cele lumesti, cele materiale si cele spirituale. Dintotdeauna, chinezii au aspirat sa integreze in mod armonios omul si natura, pornind de la premisa ca nu este vorba de doua entitati separate, ci de o singura realitate.

Chinezii din Antichitate aveau o viziune holistica asupra vietii, chiar ecologica am putea spune, potrivit careia existenta noastra pe pamant nu poate capata semnificatie decat daca traim in armonie cu soarele, luna si stelele, cu vantul si cu ploaia, precum si cu toate celelalte procese ale naturii. Singuri, nu insemnam nimic.

Filosofii chinezi au inteles faptul ca orice forma de viata depinde de celelalte forme de viata, iar separarea lucrurilor nu poate fi facuta decat din punct de vedere intelectual. In realitatea cotidiana, nimic nu poate fi separat de restul. Extras din carte: “In cautarea lui Tao – Chuang Tzu”