I Ching terapeutic Mărește

I Ching terapeutic

I Ching terapeutic

Autor: Francis Prade
Editura: Kamala
Număr pagini: 192Mai multe detalii

I Ching terapeutic

Axa principală a acestui text este legătura fundamentală care există între I Ching şi cele 64 de hexagrame ale sale, pe de o parte, şi pătratul magic al lui Mercur, cu cele 64 de case ale sale, de cealaltă parte.
  
Cel de al doilea element fundamental este proiecţia geografiei corpului uman pe pătratul lui Mercur şi, plecând de aici, asupra hexagramelor din I Ching. Este evident câ această viziune revoluţionează concepţiile despre pătratul lui Mercur, despre I Ching şi despre folosirea lor, care modifică bazele tradiţionale ale acupuncturii.

Pătratul lui Mercur devine ca o carte deschisă a legilor fundamentale ale sănătăţii şi ale vieţii în general. În afara legilor sale matematice specifice care devin concrete şi tangibile, el este îmbogăţit de legea mutaţiilor ataşată hexagramelor care va uni de acum înainte casele pătratului. Este creată astfel o adevărată cosmogonie a corpului, a sănătăţii şi a vieţii în general. La funcţiile tradiţionale ale I Ching-ului se adaugă cea a unui analogic manual al sănătăţii.